PREGUNTES FREQÜENTS

ES POT VISITAR?

La Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer ha consultat a l’Ajuntament si eren possibles les visites, en l’estat actual de les construccions. La resposta ha estat negativa. Des del Consistori han recordat que les obres d’adequació es portaran a terme el primer semestre de 2015, i demanen paciència per poder fer la visita amb la informació i la seguretat necessària.

El parc es troba en fase de legalització i protecció per part de l’Administració i fins que no es facin les obres d’adequació dels itineraris de visita, queda SOTA LA RESPONSABILITAT PERSONAL DEL VISITANT la decisió de fer la visita i escollir per on es passa, ja que no es troba senyalitzat i les zones de més risc no es troben protegides.

Queda SOTA LA RESPONSABILITAT PERSONAL DEL VISITANT decidir per on es passa.

QUE HI HA ACTUALMENT AL PARC DE LES CABANES?

Actualment es poden diferenciar 5 espais diferents:

  1. fontsLes Fons d’en Garrell. És un espai que ressegueix un desnivell de la Riera de Can Sis Rals. L’autor va canalitzar l’aigua amb una sèrie de petites basses interconnectades i de fonts, que van a parar a una petita presa. Tot el conjunt es troba decorat de monòlits i estàtues construïdes en formigó, ferro i tota mena de materials reciclats.
  2.  

  3. laberintTorre dels 10 laberints. És una construcció laberíntica inacabada que promet ser un laberint molt llarg, que convergeix en una petita torre d’uns 8 metres d’alçada, en un espai diàfan que interconnectarà 10 laberints distints.
  4.  

  5. casaEl cementiri del 4L. És una construcció feta sobre el vehicle que va moure les tones de pals, pedres, formigó i altres materials utilitzats pel seu autor per construir les Cabanes d’Argelaguer. Es tracta d’una mena de cementiri simbòlic, per aquest mític utilitari.
  6.  

  7. covaLa Cova del tossut. És una cova artificial de 15 metres de longitud construïda pel seu autor a base de martell i escarpa. A l’entrada i al llarg del recorregut hi ha esculpides sobre la roca algunes cares i símbols diversos, a més d’algunes sorpreses.
  8.  

  9. hortCova-Museu. Es tracta d’un aixopluc natural sota una roca de la llera del Riu Fluvià, que l’autor ha aprofitat per construir-hi un enreixat, darrera del qual s’hi mostren algunes de les eines utilitzades per l’autor de l’obra. També s’hi poden llegir algunes de les seves frases, a modus de proclama, típiques de l’autor.

COM S’HI ARRIBA?

El Parc de les Cabanes d’Argelaguer es troba a uns 500 metres de l’Ajuntament d’Argelaguer.

Actualment es recomana deixar el vehicle aparcat al pàrquing que hi ha enfront de l’Ajuntament o al pavelló d’esports i desplaçar-se a peu fins les Cabanes.

El nivell de les cabanes es troba 20 metres sota el nivell del poble d’Argelaguer.

Es pot accedir a les cabanes des de diferents punts, però com que els accessos i els itineraris no es troben adequats i senyalitzats, el més recomanable en aquest moment seria dirigir-se cap a les Cabanes caminant per la carretera asfaltada que circumval·la el poble, des de la casa pairal de Can Morató

A uns 100 metres de la casa, girant uns 300 graus a la dreta hi ha un camí pedregós que baixa cap a la llera del Riu Fluvià (el camí a Sant Jaume de LLierca).

Seguint aquest camí , a uns 200 metres, un petit caminet a la dreta  ens porta a les Fonts d’en Garrell, a l’esquerra d’aquest caminet es poden veure la torre i els 7 laberints.

Les Coves i la resta d’espais es troben també a la dreta, conforme caminem des de les Fonts d’en Garrell pel camí en direcció a Sant Jaume.
cartell